Ξεπέρασαν τις 1.000 οι συμμετοχές στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2020-2021

Τις 1.000 ξεπέρασαν οι συμμετοχές μαθητών και μαθητριών από τα Λύκεια όλης της χώρας στη φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα, που διοργανώνει στην Ελλάδα το ΚΕΦίΜ.

Πριν από λίγη ώρα, η οργανωτική ομάδα του διαγωνισμού ενημερώθηκε για τη συμπλήρωση 1.000 τεστ από μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον πρώτο σχολικό γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας, η διεξαγωγή του οποίου ξεκίνησε τη Δευτέρα, 8 Φεβρουρίου και βρίσκεται σε εξέλιξη έως και σήμερα Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου.

Την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών, από 170 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, δεν σταμάτησαν οι περιορισμοί των κλειστών, για υγειονομικούς λόγους, σχολείων και ο διαγωνισμός διεξάγεται ομαλά με την ομάδα μας να δέχεται ιδιαίτερα ενθουσιώδη μηνύματα και φωτογραφίες των Ελλήνων και Ελληνίδων μαθητών που συμμετείχαν ως τώρα.

Το ΚΕΦίΜ ευχαριστεί θερμά τα 170 σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό, όλους τους συντονιστές καθηγητές που αγκάλιασαν τον διαγωνισμό, παρακίνησαν τους μαθητές τους να συμμετάσχουν και ανέλαβαν συντονιστικό ρόλο για την ομαλή διεξαγωγή του πρώτου γύρου, αλλά και τους μαθητές για τη μαζική συμμετοχή τους, με στόχο να δοκιμάσουν τις οικονομικές γνώσεις τους και να διεκδικήσουν τα έπαθλα του διαγωνισμού.

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες ακόμη, για τη συμβολή και στήριξη των χορηγών της Οικονομικής Ολυμπιάδας, χωρίς τη βοήθεια των οποίων το εγχείρημα αυτό δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες που λαμβάνουν μέρος σήμερα στον διαγωνισμό και ανυπομονούμε για την πρόκριση των μαθητών στον περιφερειακό γύρο που ακολουθεί!

Previous
Previous

Ο τελικός της πρώτης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας σε εικόνες